Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić priredio je danas prijem za atletičare i članove stručnog štaba juniorske i seniorske reprezentacije Srbije, koji se već nekoliko dana pripremaju u Trebinju.


„Novoizgrađena atletska staza u potpunosti zadovoljava naše zahtjeve za pripremama i nadamo se da će Trebinje postati redovna baza za pripreme najboljih atletičara Srbije. Sa stazom ste dobili izuzetno značajan objekat za razvoj sporta jer je atletika kraljica sportova i u svojih 19 disciplina svako dijete može da se ‘pronađe’ i trenira neku od atletskih disciplina“, kaže Mirjana Stojanović, rukovodilac priprema juniorske i seniorske atletske reprezentacije Srbije.


Izražavajući zadovoljstvo dolaskom i pripremama reprezentacije Srbije u Trebinju, gradonačelnik Mirko Ćurić je naglasio da je od velike važnosti rad sa mladim kategorijama, djecom i učenicima osnovnih škola, kojima će treninzi ateltike biti od izuzetnog značaja za zdraviji život.


„Gradska uprava i JU ‘Trebinjesport’ će u narednom periodu itekako povesti računa o disciplini u radu, ali i odnosu sportista prema atletskoj stazi i uopšte sportskim objektima. Iskustva atletskih radnika iz Srbije, koji su atletskoj stazi na stadionu u Policama dali čistu desetku, nam mnogo znači i njihova spremnost da nam izađu u susret za nas u Trebinju mnogo znači“, rekao je Ćurić.


Atletičari juniorske i seniorske reprezentacije Srbije, među kojima su gotovo svi državni prvaci i osvajači balkanskih medalja, na pripremama u Trebinju ostaju do petka, 3. maja.


Izvor RT

Foto TD