Najbolje trebinjski studente, njih 47, koji su krajem prošlog i početkom ovog mjeseca boravili u Italiji na nagradnoj ekskurziji ugostio je danas u gradskoj upravi Trebinja gradonačelnik Mirko Ćurić.prijem studenti.jpg

Ćurić je podsjetio da je ove godine uslov za odlazak na ekskurziju bio da studenti tokom školovanja imaju prosjek ocjena 8,5 i više.

„Dali smo im zadatak da svoja zapažanja i iskustva prenesu i ovdje, a takođe da prenesu iskustva iz sredina gdje studiranju. Dogovorili smo se da u narednom periodu imamo češću komunikaciju, a mi ćemo pokušati da iznađemo sredstva, kako bi se njihove pozitivne ideje ovdje realizovale“, kazao je Ćurić.

Tijana Babić, student Filozovskog fakultetau Novom Sadu zahvalila se gradskoj upravi Trebinja što je omogućila najuspješnijm studentima iz Trebinja odlazak na ekskurziju.

„Danas smo mogli da kažemo neko svoje mišljenje. Mislim da su ovakvi prijemi i razovori korisni za sve nas, a takođe postrek i satisfakcija za nas studente“, rekla je Tijana.

Slično razmišlja i Petar Milošević, student Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu, odsjek za istoriju, koji je zahvalio gradskoj upravi za odlazak na petodnevnu ekskurziju u Italiju.

„Predložio sam da se u Trebinju otvori istorijski institut, gdje smo naišli na odobravanje, pa ćemo da vidimo šta će se desiti u budućnosti“, optimističan je Petar.

Studenti su tokom nagradnog putovanja obišli Trst, Padovu, Bolonju, Veronu i Veneciju.