Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sa saradnicima primio je  košarkašicu Nikolinu Milić, Trebinjku koja je sa reprezentacijom Srbije osvojila bronzanu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu.

prijem-nikolina milic.jpg

Trebinjci su, rekao je Ćurić, veoma ponosni na Nikolinin uspjeh, a raduje ga što i reprezentativka Srbije Trebinje nosi u svom srcu i što se u slobodno vrijeme rado vraća gradu u kojem je napravila svoje prve korake i u sportu i u životu.

Ne zaboravlja, napomenuo je Ćurić, ni trebinjski ženski košarkaški klub u kojem je ponikla, sa ljudima iz kluba redovno je u kontaktu i svakom sportskom uspjehu raduju se kao zajedničkom.

Ćurić dodaje da ni ovaj susret nije bio samo radi susreta – već i prilika da se razgovara o mogućnostima saradnje, u prvom redu na popularizaciji sporta među trebinjskom djecom, za šta su uspješni sportisti po pravilu najbolji promoteri.

„Vidjećemo u narednom periodu šta se može uraditi da zajednički organizujemo neke programe i prezentacije kako bi motivisali najmlađe da se uključe u sport i da ubuduće imamo još više uspješnih sportista i u Trebinju i u Srpskoj – jer to nam je itekako značajno“,  rekao je Ćurić.

Nakon zasluženog odmora, Nikolina Milić putuje u Španiju, gdje će od naredne sezone braniti boje prvoligaša „Gernike“.

Iz svog grada će otići sa navijačkim šalom Trebinja, koji joj je u Gradskoj upravi uručen kao uspomena na današnji susret.

Kaže da joj je veoma drago što je u prilici da kroz sport promoviše svoje Trebinje, te kada vidi koliko se ljudi u njenom gradu raduju rezultatima koje postiže.

„Kada bih mogla ovim uspjehom više djece iz Trebinja da podstaknem da se bave sportom – to bi zaista za mene bio najljepši poklon. Uvijek se i sa zadovoljstvom vraćam Trebinju. Nadam se da ćemo se u budućnosti više sastajati, da će biti još uspjeha, ali i da ćemo na ovaj način dočekivati i neke druge uspješne sportiste iz našeg grada, koji je uvijek bio rasadnik sportskih talenata“, istakla je Milić.

Prijemu su prisustvovali i sekretar SD „Leotar“ Velibor Brnjoš i samostalni stručni saradnik za sport i fizičku kulturu u Gradskoj upravi Mitar Mrdić.