Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je crveno upozorenje zbog obilnijih padavina za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne.

Upozorenje se izdaje od danas do 21. novembra do 15 sati.

Akumulirana količina padavina koja se prognozira kreće se između 40 i 80 litara po metru kvadratnom, a u Hercegovini lokalno i do 120 litara, saopšteno je iz FHMZ.


Padavine se očekuju već danas od večernjih sati i tokom noći na utorak. Snijeg ili susnježica se očekuju na području Krajine i zapada Bosne i na planinama u centralnim područjima Bosne.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće uglavnom između jedan i šest, na jugu zemlje od sedam do 11 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom do kraja dana. Najviša dnevna temperatura vazduha biće do tri stepena.
Oblačno vrijeme s kišom očekuje se i u utorak, sa snijegom u jutarnjim satima na području Krajine.

Dok se na području Hercegovine i jugozapada Bosne prognoziraju obilnije padavine. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom će biti između šest i 12, na jugu BiH od 12 do 17 stepeni.

Prestanak padavina prognozira se za srijedu poslijepodne. Najviša dnevna temperatura vazduha kretaće se uglavnom između četiri i osam, na jugu BiH od 11 do 15 stepeni.

Oblačno vrijeme zadržaće se do petka s najvišim dnevnim temperaturama vazduha izemđu pet i devet, na jugu BiH od 12 do 15 stepeni.


Izvor: Srpska Info