Mitropolit Amfilohije (foto: Miloš Lučić) -
- Zapanjeni smo ovim što se dogodilo sa trojicom naših sveštenika. To je čisto politički akt. Oni prikivaju Crkvu na krst - rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ispred hrama u Podgorici povodom novih dešavanja u Crnoj Gori.

On je podsjetio da je već rekao da ako treba nekog da procesuiraju, to je mitropolit crnogorsko-primorski.

- Ja sam već potpisao za iduću litiju, koje će naravno biti, jer mi je neprijatno da moji sveštenici budu procesuirani, a ja sam glavni akter - rekao je mitropolit.

Naveo je da je ovo što se radi zastrašivanje naroda.

- To su radili `45. Na strahu narodnom da grade budućnost Crne Gore. To je zločinački odnos prema narodu i Crnoj Gori. Žao nam je što su oni ti koji prikivaju Crkvu na krst. Ovo što sad rade je nešto meni i bilo kome normalnom neshvatljivo - dodao je mitropolit.

Više sveštenika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori pozvano je na razgovor u centre bezbjednosti u Podgorici, Danilovgradu i Budvi, jer je na litijama koje su ranije prijavili bilo preko 200 građana, što je u suprotnosti sa mjerama donijetim zbog pandemije virusa korona, rečeno je ranije nezvanično iz crnogorske policije portalu CDM.