viber_image_2024-01-14_19-42-47-333.jpg (343 KB)

U Manastiru Svetog Georgija na Brveniku danas je održan donatorski dan, odnosno donatorsko veče a sredstva prikupljena tom prilikom biće iskorištena za izgradnju i opremanje konaka u blizini manastira.

Tom prilikom prikupljeno je nešto više od 70 hiljada maraka, a sredstva neophodna za kompletan završetak radova iznose oko 350 hiljada konvertibilnih maraka.

„Slava Bogu, počieli smo da radimo i na nama je da zajednički sve i završimo. Da završimo i da obnovimo ovu svetinju i da služi toj svrsi a to je osvešćenje nas samih, i naših duša što je najvažnije. Najvažnije je da živimo na hrišćanski način. Mnogi od vas su dolazili u manastir Zavalu tako da smo i tamo obnavljali duše naše. Koliko ko može da pomogne neka pomogne. U novcu, u radosti, u nekom fizičkom radu i samo tako ćemo svi skupa obnoviti manastir, kao i ostale Svetinje. Znate, Gospod obnavlja Svetinje. I Gospod će da daje ako ima kome i on će uvijek dati. Gospod uvijek otvara put i u svakom Jevanđelju i uvijek riješi problem. Mi živimo sa Hristom i vodimo računa o duši. Na prvom mjestu je duša i važno je da pomažemo Svetinjama, i uopšte, obnavljajući Svetinje, obnavljamo naše duše. Ali za naše monaško bratstvo, ubuduće neophodno je da imamo pristojne uslove za život i molitvu. Za sve treba veliki podvig i velika vjera i ja vjerujem da je mi imamo“, rekao je Iguman manastira Svetog Georgija Vasilije, zahvaljujući vjernom narodu okupljenom na donatorskoj večeri.

Pred neimarima su obimni i zahtjevni radovi. Neophodno je uraditi preostale građevinske radove, opremanje konaka ali i izrada staza oko manastira, izgradnja česme, opremanje manastirske crkve i niz preostalih radova, ali Iguman Vasilije i brojni narod vjeruje da će sredstva uskoro biti prikupljena, a Manastir Svetog Georgija na Brveniku postati i ostati mjesto sabornosti vjerujućeg naroda Zubaca, Trebinja i cijele Hercegovine.

U prigodnom programu priređenom tom prilikom, nastupali su guslari Srđan Vukalović i Aleksa Ćurić, te etno pjevačica Marija Ratković.

viber_image_2024-01-14_19-42-47-559.jpg (332 KB)