Pripadnici Rosu pucali su danas na automobil u kojem su se nalazila dva Srbina, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Kako prenose mediji, u pucnjavi je ranjen Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Miljan D. je pogođen u predjelu lijevog grudnog koša i ima prostrijelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

"Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca pucali su na srpsko vozilo i Srbe u njemu rafalom samo zato što nisu željeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na sjeveru KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi“, istakao je Petković.

On podsjeća da Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na sjeveru upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

"Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na sjeveru KiM", zaključio je Petković.

Pucnjava se odigrala oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Leposavić.

Podsjećamo, juče je u selu Suvi Do pretučen petnaestogodišnji srpski dječak a na Badnji dan rođaci, dječak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, kako tvrdi Kancelarija za KiM, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.