Pripravnički za 50 mladih Trebinjaca u realnom sektoru, Grad obezbijedio sredstva za neto plate

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je danas ugovore o pripravničkom stažu sa 50 naših mladih sugrađana koji će početi da rade u privatnom sektoru na području grada.

Ćurić je rekao da će pripravnici raditi isključivo u realnom sektoru i to kod 40 poslodavaca.

„Grad će finansirati neto plato svakog pripravnika na mjesečnom nivou od 600 KM, što je na godišnjem nivou za sve pripravnike oko 360.000 KM. Poslodavci će snositi troškove poreza i doprinosa“, naveo je Ćurić.

On je izrazio očekivanje da će ovo radnici ostati kod poslodavaca i nakon godinu dana.

„Mi kao Grad ćemo i u narednom periodu da pomažemo poslodavce koji žele da prime pripravnike ili radnike i to kroz različite programe podrške“, dodao je Ćurić.

Priliku da odradi pripravnički staž dobila je i Željka Knežević.

„Dobila sam pripravnički staž u kompaniji ‘Svislajon Trebinje’- Grad sunca. Zahvalna sam Gradskoj upravi što mi je omogućila pripravnički staž i nadam se da ću da zadovoljim sve kriterijume koji se od mene očekuju“, istakla je Kneževićeva.

Pripravnički staž odradiće i dva inženjera i to u preduzeću „Institut za građevinarstvo“.

„U našoj firmi pripravnički će odraditi inženjeri elektrotehnike i ekologije i zaštite životne sredine. Bili smo voljni da zaposlimo još inženjera, ali ih nije bilo na birou. Trebao nam je i arhitekta“, istakla je Nada Berić – predstavnik „Instituta za građevinarstvo“.

Ona je kazala da su kroz ovo preduzeće prošli brojni mladi ljudi, od kojih mnogi i danas rade u ovoj firmi, dok je bilo i onih koji su pokrenuli sopstveni biznis.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×