Crnogorci.jpg (755 KB)

U trebinjskom Domu mladih sinoć je priređena izložba radova "Boje u očima slikarskog uranka" Udruženja "Slikarski uranak" iz Podgorice, a riječ je o slikama u različitim slikarskim tehnikama kao i skulpture. Član novinara SSSR-a i Rusije Vera Artemjeva iz Moskve rekla je da joj je čast da bude okružena talentovanim ljudima u Trebinju, te čestitala akademiku Radovanu Radoviću i drugim članovima ovog Udruženja na podršci.

Akademik Radovan Radović rekao je da je velika radost i čast da je ovo Udruženje ovako primljeno od domaćina, da prikažu dio onoga što ovo Udruženje radi, istakavši da su članovi ovog Udruženja iz čitavog svijeta.

On je istakao da je ovo Udruženje formirano 1993. godine da bi se preko umjetnosti stvorili mostovi između ljudi, istakavši da su umjetnici ti koji brišu granice, te napomenuo da je da je potrebno mnogo truda da se napravi umjetničko djelo.

Crnogorci 1.jpg (645 KB)

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić poželjela je dobrodošlicu umjetnicima iz Crne Gore.

"Zaista mi je puno srce, mislim da svi u sali osjećamo bliskost, neposrednost, bratsku duhovnost", rekla je Skočajićeva i izrazila nadu da će publika uživati u radovima.

Ovo Udruženje okuplja 182 člana, slikare, pjesnike, naučne radnike i slično.