Pritvorenik u Podgorici teško povrijedio policajca dok ga je vodio u toalet
Podgoričanin Z. V. (38) osumnjičen je za teško ubistvo u pokušaju, nakon što je u noći između petka i subote teško povrijedio policajca Dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Podgorica M.R.

Policajac je u napadu zadobio teške povrede glave - naprsnuće lobanje, zbog čega je hospitalizovan na Odjeljenju neurohirurgije Kliničkog centra u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacima "Vijesti", osumnjičeni Vukčević, koji je prije dva dana uhapšen zbog serije teških krađa na Koniku, tražio je od službenika UP da ga iz "betonjerke" odvede do toaleta.

Tokom sprovođenja on je, kako se vjeruje, silovito udario policajca u glavu, a potom pokušao da pobjegne...

Tada su reagovali službenici Dežurne službe, koji su savladali pritvorenika.

"Lice je savladano uz upotrebu sredstava prinude - fizičkom snagom, i smješteno u prostoriju za zadržavanje", saopštili su zvanično iz Uprave policije.

Oni ističu da je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici odlučio da kvalifikuje krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Objašnjavaju i da je policijski službenik bio radno angažovan na obezbjeđenju prostorija za zadržavanje.

Iz te bezbjednosne institucije su, odgovarajući Vijestima, kazali da su u momentu kada je službenik povrijeđen, u prostorijama za zadržavanje boravile dvije uhapšene osobe.

"Jedan policijski službenik je bio raspoređen na poslovima obezbjeđivanja istih, a drugi službenik, shodno potrebama službe, obavljao je trenutni radni zadatak u dežurnoj službi", pojasnili su.

Dodaju i da se broj policijskih službenika koji su raspoređeni na poslovima obezbjeđivanja prostorija za zadržavanje određuje u zavisnosti od bezbjednosne procjene.

Za pokušaj teškog ubistva policijskog službenika može biti osuđen na najmanje deset godina zatvora.