Priznanja predsjednika RS za Osnovnu školu u Bregovima i gimnazijalce Doroteju Radanović i Sava Crnogorčića

IMG_20240117_091100_resized_20240117_091152194.jpg (200 KB)

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje, Doroteja Radanović i Savo Crnogorčić, učenici trebinjske Gimnazije „Jovan Dučić“ su među dobitnicima priznanja koje je uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom 9. januara, Dana RS.

Darko Jegdić, direktor Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ je istakao da im mnogo znači odlikovanje - Orden Njegoša prvog reda za dugogodišnji rad i radne uspjehe, koje su dobili od predsjednika Dodika za jubilarnih 140 godina postojanja škole.

„Ovo je priznanje za sve nekadašnje i sadašnje radnike škole i treba da bude motivacija za sve radnike kolektiva, da svako od nas još više unapređuje rad, a samim tim, i sveopšti razvoj škole. U školi se svakodnevno sve kvalitetnije radi i realizuju se predviđeni sadržaji. Uspješna tradicija naše škole ne dozvoljava nam da stanemo i zato idemo dalje, jer smatramo da uvijek može bolje“, naveo je Jegdić.

j.jpg (289 KB)

Doroteja Radanović i Savo Crnogorčić, učenici trećeg razreda Gimnazije „Jovan Dučić“ dobitnici su Povelje „Sveti Stefan“.

Doroteja Radanović, koja je prošlogodišnji republički prvak iz Srpskog jezika, kaže da nagrada predstavlja potvrdu dosadašnjeg i podstrek za dalji trud i rad.

„Za takmičenja sam se spremala sa velikom ljubavlju i pripreme mi nisu pale teško. Iskreno, nisam očekivala nagradu, a ni povelju. Samim tim mi je još draža jer ću se i dalje još više truditi i nastojati da sva svoja znanja nadogradim“, rekla je Radanović.

I za Sava Crnogorčića, prošlogodišnjeg republičkog prvaka iz Fizike je velika čast što je dobitnik povelje.

„Raduje me što sam nagrađen među velikanima kao što su Matija Bećković, sportista Nemanja Majdov i mnogi drugi. Zaista je velika čast što sam prisustvovao svečanosti dodjele odlikovanja kod predsjednika RS. Svakako, to je podstrek za dalji rad i trud i potvrda mog dobrog rada i mojih profesora, kroz osnovnu i srednju školu, jer se za taj uspjeh treba dugo spremati“, istakao je Crnogorčić.

IMG-d37fa8e07a0d7e5c8f1045fc3b0e0227-V.jpg (285 KB)

Gradonačelnik Mirko Ćurić sutra će organizovati prijem za dobitnike priznanja iz našeg grada, koja im je uručio predsjednik Milorad Dodik povodom Dana Republike Srpske.

Podsjećamo, pored Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, Doroteje Radanović i Sava Crnogorčića, nagrađeni su i Muzej Hercegovine Trebinje, Zdravka Jevtić, glavna medicinska sestra Odjeljenja za urologiju Bolnice Trebinje i džudista Božidar Vučurević, najbolji sportista RS za prošlu godinu.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×