Nakon ispadanja iz Lige BiH prošle sezone kola Košarkaškog kluba Svislajon Leotar krenula su nizbrdo, a najgore od svega je to što rješenja nema na vidiku.


Od kraja šampionata BiH do danas prošla su skoro četiri mjeseca, a što se tiče Leotara, da se slikovito izrazimo, lopta se nalazi na istom mjestu. Probušena je. Kompletan seniorski pogon napustio je trebinjsku ekipu i sve sada počiva na juniorima i kadetima.
- Stanje u klubu je daleko od dobrog. Sve je obavijeno velikim velom neizvjesnosti. Očekujemo sastanak sa gradskim strukturama, a neizvjesno je da li će dosadašnji sponzor kompanija "Svislajon" i dalje biti uz naš klub - rekao je predsjednik Leotara Srećko Dučić.Prošlosezonski kapiten Vladimir Aleksić te Stefan Mijović i Srđan Milanović pristupili su Mladosti iz Mrkonjić Grada, Đorđije Ninković će nastupati za prvoligaša iz Slovačke, a Bojan Pelkić će u narednoj sezoni igrati za ekipu Rena iz Francuske. Talentovani Milan Lužaić uzeo je ispisnicu i napustio Leotar baš kao i Radmilović, Radović i Zelenović koji su se vratili u matične klubove, bilećki Heo, Sutjesku iz Foče i Gacko. Dužnost direktora kluba u narednom periodu neće obavljati ni Miodrag Šakotić.
Kako nezvanično saznajemo, situaciju pogoršavaju dugovanja koja i nisu prevelika, ali praznu kasu i te kako opterećuju. Prema našim saznanjima, igračima, trenerima i zaposlenim u klubu kao i za prevoz u protekloj godini duguje se oko 60.000 maraka. Ljubitelji košarke u Trebinju sa strepnjom i neizvjesnošću očekuju naredne dane. Očekuju se pozitivna rješenja od gradske administracije i dosadašnjeg sponzora Rodoljuba Draškovića. U najgorem slučaju, ekipa se neće takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske ili će nastupati sa juniorima i kadetima.

Učinak


Leotar je prošle sezone zauzeo posljednje, peto mjesto u Ligi za opstanak i tako ispao u niži rang takmičenja. Ligu za opstanak završio je sa po četiri pobjede i poraza, dok je u prvom dijelu takmičenja upisao sedam trijumfa i 11 poraza.
Glas Srpske/Ratomir Mijanović