Da li simbolično ili ne, već odavno napuštena i devastirana zgrada nekada najvećeg hercegovačkog tekstilnog preduzeća „Novoteks“ ovog proljeća je „procvjetala“.


Umjesto bravarije i stakala nekadašnje prozore krase zijevalice, biljke koje rastu u siromašnom tlu i pukotinama stijena.
Staru zgradu „Novoteksa“, prije nekoliko godina kupilo je preduzeće „Nikola Tesla“ čiji je osnivač Vlada RS, ali su se izjalovila obećanja tadašnjeg direktora Dragana Vučetića da će se krenuti u njegovu obnovu i u njemu zaposliti novi radnici.


“Tesla” je propao, Vučetić je u međuvremenu pobjegao za Njemačku, a protiv njega je pokrenuta istraga zbog zloupotrebe službenog položaja i poslovne prevare.


Zgrada je devastirana u prošlom ratu, a posljednjih godina, objekat gdje su hljeb zarađivale mnoge trebinjske porodice, povremeno naseljavaju beskućnici.


Nekoliko puta je izbijao i požar, a ono što se može iskoristiti od stare zgrade završilo je u privatnim objektima.


U Trebinju se spekulisalo da bi na tom mjestu mogao biti i novi tržni centar, ali je za sada samo priroda odlučila da bar malo oživi zgradu u kojoj je život stao prije više od dvije decenije.


Izvor: Srpskainfo