IMG-20220404-WA0002.jpg

OBAVEŠTENJE o produženju konkursa za objavljivanje radova u sedmom broju stručnog časopisa studenata društveno-humanističkih nauka i umetnosti POLITEUMA.

Studentska organizacija Srpski politički forum poziva sve zainteresovane studente da pošalju svoje radove za sedmi broj stručnog časopisa studenata društveno- humanističkih nauka i umetnosti Politeuma.

U ovom časopisu se objavljuju studentski autorski radovi iz svih disciplina društveno-humanističkih nauka i iz teorije umetnosti, što znači da svoje radove mogu poslati studenti osnovnih i master studija iz Republike Srbije i regiona, čije studije se ubrajaju u navedene kategorije.

Konkurs je produžen zbog velikog interesovanja studenata i biće otvoren do 15. aprila 2021. godine. Autor će odmah nakon slanja rada biti obavešten o njegovom prispeću.

Radove slati na elektronsku adresu [email protected], u Word dokumentu. Da bi rad bio primljen i poslat recenzentima na razmatranje, mora da ispuni kriterijume navedene u Uputstvu za autore i da koristi Pravila navođenja izvora prema APA stilu (pogledajte kraj objave ili sajt, veoma je važno detaljno pročitati i ispuniti uputstva u suprotnom rad neće biti objavljen).

IMG-20220404-WA0000.jpg

Rad koji ispuni navedene kriterijume biće poslat na nezavisnu recenziju i lekturu. Postoji mogućnost da recenzent prihvati objavljivanje rada samo uz određene preporuke izmena ili dopuna koje predoči u svom izveštaju.

U tom slučaju, rad će biti objavljen samo ako autor ispoštuje sve preporuke recenzenta (autora će o tome obavestiti Redakcija). Identitet recenzenata je nepoznat autorima, a identitet autora je nepoznat recenzentima; time se omogućava nepristrasnost u ocenjivanju.

Sedmi broj časopisa izlazi tokom letnjeg semestra 2022. godine. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Redakciji Srpskog političkog foruma na elektronsku adresu: [email protected].

IMG-20220404-WA0001.jpg