sveti-sava.jpg (258 KB)

Tradicionalna manifestacija Svetosavske svečanosti biće upriličena u srijedu i četvrtak, 26. i 27. januara.

Nakon prošlogodišnje pauze, u srijedu, 26. januara će se ponovo održati i Svečana akademija, a osim Svetosavskih priznanja, koja će biti dodijeljena u okviru manifestacije, publiku i ove godine očekuje bogat kulturno-umjetnički program.

Svetosavske nagrade za doprinos obrazovanju i vaspitanju uručiće gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na Svečanoj akademiji u Kulturnom centru Trebinje, u srijedu, 26. januara, u 20 časova.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su: posthumno - Dušan Kovačević, profesor, direktor i sekretar Gimnazije „Jovan Dučić“ i Danica Rikalo, vaspitač u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“.

Svetosavska nagrada biće uručena i Milosavi Ilić, bivšem nastavniku, pomoćniku direktora i direktoru Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“, Dragoslavu Grujičiću bivšem profesoru mašinske grupe predmeta i direktoru Tehničke škole i Dragoslavu Đordanu bivšem nastavniku i direktoru Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovaće glumci Narodnog pozorišta iz Beograda: Boško Puletić i Vesna Stanković Milekić, te izvođači tradicionalne muzike Ljubomir Manasijević i Jovana Zukanović, hor srednje Muzičke škole pod dirigentskim palicom Milosava Sukonjice, kao i trio u sastavu Sonja Marković (klavir), Sonja Vojvodić (violina) i Lidija Paulin (violončelo).

Učesnici programa Akademije su i recitatori i vokalni solisti iz trebinjskih osnovnih i srednjih škola.

Nakon jutarnje liturgije u Sabornom hramu, u četvrtak, 27. januara, u 11:30 časova, u Kulturnom centru Trebinje biće održana školska priredba.

Ovogodišnji domaćin proslave je JU Tehnička škola Trebinje, a pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje.

SVETI-SAVA-2022-scaled.jpg (402 KB)