I svi seoski putevi na području Grada Trebinja za sada su prohodni, a na čišćenju snijega od juče su angažovani pripadnici brojnih gradskih službi i ustanova, te mehanizacija HET-a i Komunalnog preduzeća.


„Trenutno je mehanizacija angažovana na Zubcima, čistiće se i lokalni put Jasen-Dubočani, grtalica je juče čistila smetove od Zubaca prema Grabu i Ublima. I na području mjesne zajednice Lastva pripadnici tamošnjeg vatrogosnog društva imaju stalna dežurstva, kako bi odmah reagovali, ukoliko se ukaže potreba“, potvrdio je za Radio Trebinje Nenad Milićević, načelnik Odjeljenja za opštu upravu Grada Trebinja.
On podsjeća da se čišćenje i seoskih lokalnih puteva na području Grada Trebinja provodi u skladu sa procjenom ugroženosti i operativnim planom za snježne padavine.

„Gradska uprava i Javna ustanova „Ekologija i bezbjednost“, u koordinaciji sa povjerenicima za seoska područja, preduzimaju neophodne korake kako bi se pravovremeno reagovalo. Na svaka dva sata povjerenici civilne zaštite i predsjednici mjesnih zajednica javljaju o trenutnom stanju na terenu, a i naši sugrađani, u slučaju potrebe, mogu da zatraže pomoć na broj 121 Operativnog centra“, navodi Milićević.
Radio Trebinje