20230721_193922.jpg (474 KB)

U prepunoj bašti Narodne biblioteke Trebinje sinoć je promovisan novi roman Mirjane Bobić Mojsilović “Sazvežđe svitaca”.

Autorka kaže da je jako srećna što se opet druži sa trebinjskom publikom.

„Obožavam Trebinje i imam ovdje divnu publiku“, istakla je Bobić Mojsilović.

Novo prozno ostvarenje poznatog autora je priča o iskupljenju i ljudima koje može spasti jedino ljubav.

Životne priče šestoro junaka ovog romana ispreplešće se i zauvijek promijeniti za sedamdeset dva sudbonosna sata. Primorani da pogledaju životu u oči, moraće ili da ga prigrle ili da zauvijek ostanu osujećeni u svojim težnjama.

„Moje junake muči savremena bolest - epidemija usamljenosti. Ljudi različitih biografija misle da to može da se nadomjesti sa uspjehom na društvenim mrežama, novcem, nagradama... a sve njih povezuje jedan mali obični čovjek Kiza đubretar koji voli da čita knjige. Svi moji romani to je priča o knjigama - čitanju. Moj Kiza je spašavao svoj život čitanjem. Likovi u mojim knjigama, koji na vrijeme shvate gdje su grešili, dobijaju pravo na novi ciklus sudbine“, rekla je Bobić Mojsilović.

20230721_193805.jpg (460 KB)

Milosava Supić Vuković, direktor Narodne biblioteke Trebinje kaže da ova ustanova i ovoga ljeta u okviru manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“ okuplja najeminentnije književnike i koji su najčitaniji u njihovoj ustanovi.

„Među njima je naravno naša prijateljica Mirjana Bobić Mojsilović. Trebinjska biblioteka među prvima, posljednjih godina, promoviše njene novije knjige. Mirjana je ne samo prijatelj naše ustanove, već i cijelog grada. Naši korisnici su prepoznali njen rad i zato je među najčitanijim piscima u našoj biblioteci“, navla je Supić Vuković.

Mirjana Bobić Mojsilović do sada je objavila 12 romana, zbirku kratkih priča i knjigu poezije, za koje je, u nekoliko navrata, dobila nagradu "Zlatni bestseler".

Za svoj bogati prozni opus dobitnik je i "Zlatne značke" Kulturno-prosvjetne zajednice Srbije.

Novinarstvom se bavi od 1979. godine, a trenutno je kolumnista u "Večernjim novostima". Autor je šest pozorišnih komada, a do sada je imala i nekoliko samostalnih izložbi slika.