Tijelo Podgoričanina Darka Vujoševića, koji se 3. februara utopio u Skadarskom jezeru dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu, pronađeno je danas, javila je Televizija Crne Gore.
U Skadarskom jezeru se 3. februara utopila tročlana porodica Kumburović i Vujošević, koji je pokušao da pomogne bračnom paru i njihovoj kćerki.


Tragedija se dogodila kod manastira Vranjina, kada se usljed lošeg vremena prevrnuo čamac u kome je bilo devet ljudi. Tada su stradali trudnica Jana, njen suprug Ratko, njihova ćerka Nina i Vujošević.


Vujošević se poslije prevrtanja čamca domogao obale, ali se, uprkos lošem vremenu, vratio da pomogne Kumburovićima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore odlučio je da Vujoševića posthumno odlikuje plaketom za iskazanu hrabrost i požrtvovanost, što je najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja.


Monah manastira Vranjina Goran Kempanov, koji je upravljao čamcem, uhapšen je, a na teret mu je stavljeno teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti.


Tijela Jane i Nine Kumburović pronađena su ranije, dok se za Ratkom još traga. U potrazi učestvuju ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele, pripadnici policije i mještani.


Izvor: Srna