Rukometaši Leotara naredne sezone igraće u Premijer ligi Bosne i Hercegovine!


U večerašnjem odlučujućem susretu posljednjeg kola Prvenstva Srpske, protiv direktnog konkurenta u borbi za premijerligaški status – ekipe Bijeljine, izabranici Milana Simonovića slavili su rezultatom 33:23, čime su sačuvali drugo mjesto na tabeli, uz koje ide i „ulaznica“ u najviši rang takmičenja bh. rukometa.
Trebinjci su još od prvih minuta stavili do znanja gostima iz Bijeljine da neće dozvoliti neprijatno iznenađenje u svojoj najvažnijoj utamici sezone.
Silno motivisani, borbenošću i odgovornim pristupom, pritom i na krilima podrške navijača, diktirali su i igru i rezultat, da bi sredinom drugog poluvremena serijom od 7:0 i konačno „prelomili“ utakmicu za mirnije završne minute.
Prednost od pet golova sa poluvremena do kraja utakmice bila je i udvostručena.
Najbolji strijelac kod domaćih u ovom meču bio je Milomir Ninković sa sedam pogodaka, Marko Srdanović i Mijodrag Kapor postigli su po šest, a Tripo Tabaković pet.
Prednost od pet golova sa poluvremena do kraja utakmice bila je i udvostručena.
„Momci su izgarali na terenu – to je definitivno i odlučilo pobjedika. Moram da kažem da smo marljivo radili cijele godine, imali dobre rezultate, a posebno u drugoj polusezoni, gdje smo u 11 kola zabilježili deset pobjeda. Na taj način bili smo najuspješnija ekipa lige u proljećnom dijelu prvenstva“, ističe Milan Simonović, šef stručnog štaba Leotara.


Simonović ističe da je Trebinje kao grad sporta zaslužilo da se u njemu igra i najbolji rukomet u Bosni i Hercegovini.
„Moramo se dobro spremiti jer je Premijer liga takmičenje koje je krajnje ozbiljno. To je jedan mnogo viši nivo. Ali siguran sam da će ovaj grad i ljudi koji ga vode prepoznati značaj ovog uspjeha i potrebe kluba“, ističe Simonović.
Uspjeh na koji je trebinjski rukomet čekao godinama proslavljen je i u svlačionici uz trubače.ž
Radio Trebinje