1683913991-1683912976012-683x1024 (1).jpg

U Beogradu je sinoć održan  protest pod sloganom "Srbija protiv nasilja" koji je organizovao dio opozicije. Poslije čitanja zahtjeva okupljeni građani krenuli su u šetnju od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice Kneza Miloša do mosta "Gazela". Most je zatim blokiran za saobraćaj, kako su i najavili organizatori.

Na početku skupa, Iris Pavošević iz Narodne stranke pročitala je zahtjeve protesta - momentalna smjena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.

Takođe, traže, kako su naveli, smjenu rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, kako su naveli, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

Zatražili su i smjenu ministra unutrašnjih poslova Srbije Bratislava Gašića, šefa Bezbjednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvjete Srbije Branka Ružića i održavanje sjednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije kao i bezbjednosna situacija u zemlji u najkraćem mogućem roku.

protesti_Beograd_foto_TW1-645e7eca04506.webp

Screenshot_20230512-211733_Instagram-min.jpg