Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju organizovala je jutros, povodom početka školske godine, priredbu za prvačiće, kojih je ove godine za 20 više u odnosu na prethodnu.Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović poželio je mališanima srećno školovanje i mnogo petica, a učiteljima da imaju strpljenja i da im maksimalno posvete pažnju kako bi stekli potrebna znanja.
Petrović je istakao da je to prvačićima "prvi prag u životu, da ga trebaju zakoračiti sa srećom i radošću, jer će iz te škole stvarati nove živote, karijere".
Direktor škole Darko Jegdić kaže da je u centralnu školu upisano 119 prvačića u redovnu nastavu, jedno dijete u specijalnu nastavu, dva prvaka u područno odjeljenje Lastva i jedan prvačić u Lastvi.
On kaže da je u centralnoj školi formirano pet odjeljenja, odnosno za jedno više od prethodne godine, napominjući da škola ima dovoljan broj učionica, te da su dva odjeljenja u prvoj smjeni, a tri u međusmjeni.

Jegdić je najavio da je u planu Uprave škole u dogovoru sa Gradskom upravom da se ogradi i uredi školsko dvorište.
Za prvačiće Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" oganizovan je muzički program, a nakon što su se počastili slatkišima, uslijedilo je upoznavanje sa drugarima i učiteljima.
U novoj školskoj godini u Trebinju upisano je ukupno 285 prvačića, odnosno 24 više u odnosu na prethodnu godinu.
SRNA