Povodom Međunarodnog praznika rada, Prvog maja, danas je u Gradu sunca počeo cjelodnevni program uz trubačke orkestre iz Srbije, između ostalih, i orkestar Marka Gligorijevića, pobjednici festivala „Guča“ 2018. Takođe, promovisana su vina hercegovačkih vinara i priređena besplatna degustacija, a program je upotpunjen i hercegovačkim kolom.


Kako bolje proslaviti praznik rada nego uz igru, pršut i vino.

Ana Bokonjić Buha, saradnik za informisanje u Gradu sunca čestitala je svima praznik rada i istakla da pored standardnih sadržaja, ove godine u Gradu sunca počinju i novi.


„Obilježavanjem prvomajskih svečanosti u kompleksu Grada sunca počinje ljetna turistička sezona. Vrijeme nam danas ne ide na ruku ali to nas neće omesti da se dobro provedemo. Drago nam je da u ovoj godini možemo najaviti nove sadržaje, radi se o Bijelom gradu koji se prostire na pet hektara i raspolaže sa 155 apartmanskih jedinica, kongresnom dvoranom od 650 mjesta, vještačkim jezerom, nacionalnom kuhinjom“, objašnjava Bokonjić i najavljuje da će od prvog juna u funkciji biti 60 novih smještajnih jedinica u Gradu sunca, odnosno luksuznih apartmana sa svim propratnim sadržajima. Ona je navela da se uporedo sa Bijelim gradom gradi i kamping, kao i etno selo koje će imati sve karakteristike hercegovačkog sela.

Prema riječima Lazara Aćimovića, ispred vinarije Aćimović, uz dobro, provjereno vino je najbolje proslaviti bilo koji praznik pa i ovaj 1.maj.

„Narod zna šta valja. Dobra hrana, vino i domaća loza. Nema ništa bolje“, kaže on.

Marko Gligorijević, iz orkestra „Marko Gligorijević“ kaže da je za ovaj orkestar koji postoji 12 godina svaki 1. maj – radni dan.

„Ovo je četvrti put da smo u Trebinju. Sviđa mi se gostoprimtvo, divno smo dočekani. Narod je veseo. Hercegovci pozitivno reaguju na naš način sviranja“, kaže Glogorijević i obećava ponovni dolazak.

Prvomajski program u Gradu sunca, ispunjen raznim sadržajima ponuđen je za sve posjetioce i trajaće do ranih jutarnjih časova.

Izvor RT