Izbori u Nikšiću - Foto: Glas Srpske
Centar za monitoring i istraživanje objavljuje prve rezultate izbora u Nikšiću.

Podatke možete pratiti na stranici CeMI.

Prema podacima CeMi, vodi "Evropski tim za Nikšić", slijedi "Za budućnost Nikšića", "Mir je naša nacija", "Crno na bijelo", Narodni pokret pa SDP.

Podaci na osnovu više od 30 odsto obrađenih glasova

Na osnovu više od 30 odsto obrađenih glasova, CeMI je objavio da je "Evropski tim za Nikšić" podržalo 38,7 odsto birača, "Za budućnost Nikšića" 27,5, "Mir je naša nacija" 24,1 odsto, Narodni pokret 3,5, SDP, 2,8, a "Crno na bijelo" 3,5 odsto birača.

Podaci na osnovu 20 odsto obrađenih mjesta

Na osnovu 20 odsto obrađenih glasova, CeMI je objavio da je "Evropski tim za Nikšić" podržalo 37,6 odsto birača, "Za budućnost Nikšića" 28,10, "Mir je naša nacija" 24,2 odsto, Narodni pokret 3,8, SDP, 3,6, a "Crno na bijelo" 3,40 odsto birača.

Na konferenciji za novinare CeMI saopšteno je da je izlaznost do 19.00 časova iznosila 81,2 odsto.

Zlatko Vujović, izvršni direktor CEMI rekao je da su se nepravilnosti najviše odnosile na nepoštovanje epidmioloških mjera, tajnost glasanja.

- Bilo je primjera da su pojedini fotografisali glasački listić i objavljivali na mrežama kako su glasali. Tokom dana bilo je dosta tenzija, ali je bilo primjerno i agresivno i nasilničko ponašanje. Neki članovi biračlih odbora bili izloženo pritisku i prijetnjama - rekao je Vujović.

Podaci na osnovu 15 odsto obrađenih glasova

Na osnovu 15 odsto obrađenih glasova, CeMI je objavio da je "Evropski tim za Nikšić" podržalo 38,4 odsto birača, "Za budućnost Nikšića" 28,2, "Mir je naša nacija" 23,6 odsto, Narodni pokret 3,8, SDP, 3,2, a Crno na bijelo 2,8 odsto birača.

Podaci na osnovu obrađenih 36 biračkih mjesta

Na osnovu 36 obrađenih mjesta, uglavnom manjih, odnosno 7,9 odsto biračkog tijela, 37,1 odsto birača glasalo je za listu "Evropski tim za Nikšić", a 32,56 odsto za koaliciju "Za budućnost Nikšića". Koaliciju "Mir je naša nacija" podržalo je 22,7 odsto birača, Narodni pokret 3,3, Crno na bijelo 2,78 a SDP 1,6 odsto.

Birališta u Nikšiću zatvorena su u 20.00 časova, a izlaznost je, prema posljednjem presjeku, na nivou prethodnih parlamentarnih izbora, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

Predsjednik OIK-a Rade Perišić rekao je agenciji MINA da se izborni proces na lokalnim izborima može ocijeniti uspješnim.