turisti.jpg

Turistička organizacija Trebinja sprovela je novu promotivnu kampanju pod nazivom „SRETENJE U TREBINJU 2023.“ uz slogan „VAŠ PRAZNIK – NAŠ GRAD“ sa ciljem kreiranja posebne ponude zasnovane na nizu pogodnosti, u saradnji sa predstavnicima javnog turističkog sektora, turističke privrede i nosilaca turističke ponude i civilnog turističkog sektora Trebinja.

A kako je zapravo potekla ideja za ovakvu jednu kampanju, koja je po prvi put realizovana na ovakav način u našem gradu, pitali smo Nikolu Kokića iz Turističke organizacije Trebinje.

On nam je objasnio da je ideja ove kampanje potekla iz njihove ustanove, jer su još tokom prošlih godina primijetili da je uslijed državnog praznika u Srbiji (Sretenje) povećan priliv gostiju iz navedene države.

,,Kako turisti iz Srbije čine skoro 55% od ukupnog turističkog prometa u našem gradu, nije nam bilo teško da zaključimo da je februar (tačnije 15.-19. februar) idealan termin da kampanjski i strateški pozovemo tržište Srbije, kao i regiona, da svoja turistička kretanja usmjere ka Trebinju.’’-  rekao je Kokić.

Nikola je naglasio da je sama kampanja imala zapažen odziv na lokalnom nivou, te da se javio značajan broj ustanova, restorana, vinarija, koje su pružile pogodnosti za sve one koji su posjetili Trebinje u navedenom periodu.

,,Besplatan parking, popusti u restoranima i vinarijama, besplatna turistička vođenja za turiste iz Srbije u režiji TO Grada Trebinja, te pogodnosti u vidu besplatnih ulaznica za Muzej Hercegovine i popusta za zatvoreni bazen u Trebinju, imali su za cilj da učine program za ovu kampanju što bogatijim, kako bi se turisti osjećali ugodno u našem gradu, te animirali da ovakvim gestovima i u narednom periodu izaberu Trebinje kao svoje mjesto za odmor.’’- pojašnjava on.

turisti-trebinje.jpg

Što se tiče kampanje "Vaš praznik, naš grad-Sretenje u Trebinju", Kokić je rekao da su u potpunosti zadovoljni sa kampanjom, koja je po prvi put pokrenuta na ovaj način, prvenstveno za turiste iz Srbije, a onda i za sve one koji žele da posjete Trebinje u februaru mjesecu, koji je u aspektu turističkog prometa jedan od najslabijih mjeseci u godini.

,,Rezultat kampanje svakako je povećan priliv gostiju u periodu 15.-19. februar (s posebnim akcentom na vikend), te naša ustanova procjenjuje da je u Trebinju u navedenom periodu, u gradu boravilo oko 3.500 turista.’’- istakao je Nikola.

S obzirom da je ova kampanja bila "pilot kampanja" , prema Nikolinim riječima očekuju da će u narednim godinama biti još veći odziv lokalnih subjekata, te da će ovakve kampanje postati praksa u njihovom poslovanju, kao skromni vid zahvalnosti turistima, koji posjećuju naš grad.

Zaključio je da je ova kampanja izvedena uspješno, što govori zadovoljstvo samih turista, koji su akcentovali Trebinje kao jedini grad u regionu, koji svojim posjetiocima ciljano nudi pogodnosti.

IMG_1284.jpeg

S obzirom da Grad Sunca zauzima 50 % smještajnog kapaciteta u Trebinju, pitali smo Milicu Adžić, marketing menadžera ovog kompleksa, kakvu su oni imali posjećenost tokom praznika Sretenje.

,,Turistički kompleks Grad Sunca uvijek se potrudi da ima aktuelne i primamljive ponude. Posjećenost  našeg kompleksa bila je izuzetno dobra, već godinama unazad, gosti nam se vrlo rado vraćaju i preporučuju naš kompleks kada je u pitanju odmor, shodno svim sadržajima koje nudimo. Iz godine u godinu, trudimo se da proširimo našu ponudu, kako bi upravo Grad Sunca bio destinacija za sve generacije’’- naglasila  je marketing menadžerka Grada Sunca.

0P5A9948-14.jpeg

Koristi od kampanje ,, Sretenje u Trebinju’’ imali su i ugostiteljski objekti.

Menadžer restorana, u kojem su u okviru kampanje davali 10 % popusta za turiste iz Srbije, istakao je da su imali veći broj gostiju sredinom februara, te dodao da su zadovoljni postignutim rezultatima.

,, U našem restoranu tražila se stolica više. Poslužilo nas je i fino vrijeme, koje i nije karakteristično za mjesec februar. Zadovoljni smo rezultatima. Imali smo turiste iz regiona, najviše iz Srbije.’’- pojasnio nam je menadžer.

Trebinje se još jednom pokazalo kao pravi domaćin, a benefite od kampanje ,, Sretenje u Trebinju’’ imali su mnogi ugostiteljski objekti, od hotela, restorana, kafića.

Zaključujemo da je ova kampanja ispunila očekivanja, kako Turističke organizacije, tako i ugostiteljskih objekata, koji su učestovali u njoj, te se nadamo  će ovo postati jedna dobra praksa Turističke organizacije i ubuduće.