kontrola-saobracaja-policija.jpg (127 KB)

Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Trebinje će od sutra do petka, 28. jula da realizuje pojačane aktivnosti u saobraćaju sa akcentom na otkrivanje učesnika u saobraćaju koji ne koriste zaštitna sredstva: bezbjednosni pojas, sigurnosne sjedalice za djecu, kacigu i koji koriste mobilni telefon suprotno onome kako je propisano u zakonu.

Policijska stanica Berkovići i Nevesinje će u vremenskom periodu od danas do četvrtka, 27. jula da obavljaju kontrolu vozača motocikla, mopeda, tricikla i četverocikla, kao i upotrebu zaštitne kacige.

Pravilnom upotrebom bezbjednosnog pojasa, u slučaju saobraćajne nezgode smanjuje se rizik od preloma lobanjskih i kostiju lica, kontuzije mozga, preloma rebara, grudne kosti, kičme, rascjepa srca, pluća, aorte, preloma karlice, butne kosti, koljena....Upotreba bezbjednosnog pojasa ne smije da se izbjegava u uslovima gradske vožnje, s obzirom da se najveći broj saobraćajnih nezgoda evidentira na gradskim saobraćajnicama. Zaštitni jastuk bez sadejstva sa pojasom ne može efikasno zaštititi putnike. Ruke vozača u trenutku sudara su apsolutno nemoćne da zadrže tijelo u sjedištu“, kažu iz trebinjske Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja.