5522.jpg (120 KB)

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Trebinje u proteklih devet mjeseci je zadovoljavajuće. Ovo je na današnjoj konferenciji za novinare ocijenio Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

Ovakva ocjena, kaže on, proizlazi iz činjenice da su policijski službenici odgovorili svim izazovima koji su ih pratili u proteklim mjesecima, od turističke sezone, preko bezbjednosti saobraćaja do krivičnih djela.

„Nismo imali narušavanja javnog reda i mira u većem obliku, sve događaje koji su organizovani smo ispratili, broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim licem je manji za 20% u odnosu na prošlu godinu, dok broj krivičnih djela jeste veći za 7% što govori o efikasnosti policijskih službenika na terenu”, kaže Laketa i dodaje da su policijski službenici imali niz aktivnosti poput akcija „Lovćen“, „Kalibar“, „Oganj1“, „Oganj2“, kao i mnoge druge koje su imale za cilj podizanje bezbjednosti na viši nivo.

Laketa se osvrnuo i na brojna predavanja u školama, a trenutna kampanja koju MUP RS provodi je „Poštuj život, ne oružje“.

Na konferenciji su govorili i načelnik Sektora policije Miodrag Janković i novi načelnik Sektora kriminalističke policije Ljubomir Supić.