Na području Policijske uprave Trebinje, dana 19.4.2017. godine evidentirana su četiri krivična djela. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda.
Policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je, da je neposredno prije prijave pokušana krađa putničkog automobila „Golf V“.
U toku je rasvijetljavanje krivičnog djela krađa u pokušaju.
Policijskoj stanici Trebinje prijavljeno je da je radniku jedne zdrastvene ustanove prijećeno.
U toku je rasvijetljavanje događaja koji je kvalifikovan kao krivična djela: izazivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrepeljivosti i ugrožavanje sigurnosti.
Policijskoj stanici Bileća prijavljeno je da je jedno lice uputilo SMS prijetećeg sadržaja drugom licu.
U toku je dokumentovanje krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.
Policijska stanica Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala E.A. počinilo krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.
Policijska stanica Nevesinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala D.M. počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.