Policijska uprava Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj protiv lica inicijala S.M. i G.V. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.Naime, izvršenim pretresom lica, objekata i vozila koja koriste pronađena je jedna staklena tegla u kojoj se nalazila zeljasta, biljna materija koja svojim morfološkim karakteristika asocira na opojnu drogu marihunanu, težine 260 grama.
Takođe, navedena lica se terete da su zasadila zasad indijske konoplje u selu Tulje, Grad Trebinje gdje su policijski službenici uviđajem izuzeli 24 stabljike indijske konoplje, prosječne visine oko 160 cm.

Za osam mjeseci 2017. godine evidentirano je 15 krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i protiv 17 lica dostavljeno 15 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnim javnim tužilaštvima u Trebinju, jedno krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“ i protiv jednog lica dostavljen jedan izvještaj i 42 prekršaja i to: 15 po Zakonu o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga, četiri po Zakonu o javnom redu i miru i 23 po Zakon o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Za ove prekršaje prijavljena su 42 lica, 41 muškarac i jedna žena. Ukupna je oduzeto 12 280, 5 grama opojne droge marihuane, 92 gr. amfetamina, 51 stabljika indijske konoplje, 15 tableta ekstazija i 240 gr. sjemenki kanabisa.
Trebinje danas