U Policijskoj upravi Trebinje danas je obilježena krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Sveti arhangel Mihailo, a tim povodom služen je pomen poginulim pripadnicima policije sa područja Hercegovine i položeno cvijeće na Spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a.policija-dan.jpg

Pomenu koji je služio vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije uz sasluženje sveštenstva prethodio je vjerski obred i lomljenje slavskog kolača.

Čestitajući krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila, načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa je istakao da se nikada ne smiju zaboraviti poginuli pripadnici MUP-a koji su svoju žrtvu ugradili u temelje RS.

„Oni su nam omogućili da mi danas u miru nastavimo graditi Republiku Srpsku i da učinimo Ministarstvo unutrašnjih poslova što bezbjednijim i jačim kako na području Hercegovine tako i cijele Republike Srpske“, kazao je on.

Laketa je podsjetio da su aktivnosti u 2019. godini bile ispunjene nizom akcija što je rezultiralo zaplijenom narkotika , oko 260 kilograma marihuane na području PU Trebinje, rasvjetljavanje krivičnih djela paljevina na području istočne Hercegovine kao i krivičnih djela prevara gdje su u prethodnom periodu građani bili oštećeni za više desetina hiljada maraka.

„Ono što ne smijemo zanemariti a što nas trenutno opterećuje su trenutno ilegalne migracije ovdje na području naše regije i naš cilj je da zaštitimo sve građane i njihovu imovinu“, zaključio je Laketa.