Policija iz Gacka brzim reagovanjem evidentirala je i lišila slobode tridesetdvogodišnjeg A.V. osumnjičenog da je prisilno ušao u kladionicu i odnio 7.000 KM, rekao je načelnik Sektora policije Policijske uprave /PU/ Trebinje Siniša Laketa.Laketa je istakao da je osumnjičeni priznao krađu u kladionici "Iks bet lajv" /X BET LIVE/.
Kod osumnjičenog je pronađena određena suma novca za koju se sumnja da potiče od ove krađe i oduzeto mu je putničko vozilo novije proizvodnje, kupljeno od nelegalno stečenog novca, naveo je Laketa.
On je podsjetio i na dvije krađe u trgovačkim radnjama na području Trebinja, ističući da policija po ovom pitanju provodi određene aktivnosti.
Na konferenciji za novinare Laketa je ukazao i na problem požara u Hercegovini ovog ljeta, napominjući da je PU Trebinje protiv dva lica podnijela nadležnom tužilaštvu izvještaj za izazivanje opšte opasnosti.
On je istakao da su tokom posljednjeg požara na Žegulji u opštini Berkovići građani prijavili da je taj požar izazvala određena grupa momaka, nakon čega je policija utvrdila njihov identitet i došla do saznanja da je riječ o tri lica sa područja Gradiške koji si izjavili da su nesavjesnom radnjom - bacanjem opuška izazvali požar.
"Informacija je proslijeđena opštini Berkovići na dalje postupanje, jer se u ovom slučaju radi o prekršajnoj, a ne krivičnoj odgovornosti", naveo je Laketa.
Govoreći o kriminalitetu na području PU Trebinje Željko Đogović, načelnik odjeljenja za privredni kriminalitet, je istakao da je u julu evidentirano 35 krivičnih djela, što je više za 14 u odnosu na uporeni period prošle godine.
On je naveo da je rasvijetljenost krivičnih djela 78 odsto, a rasvijetljenost po NN licu 73 odsto.

Đogović je upozorio na poslovne prevare, navodeći da su u posljednjih nekoliko dana ljudi koji posjeduju firme pozivani od određenog broja lica sa područja Istočnog Sarajeva i Rogatice koji su nudili da kupe uglavnom robu veće vrijednosti.
"Bile su tri prevare na području Hercegovine. Neophodno je da vlasnici privrednih subjekata obrate pažnju na takve ponude. Ta lica prilože svu potrebnu dokumentaciju, ali problem se javlja kada pošalju kopiju naloga da su platili. Vlasnici robe treba da provjere da li je novac legao na izvod", rekao je Đogović.
SRNA