Na području Policijske uprave Trebinje evidentirano je jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda.
Policijskoj stanici Bileća prijavljeno je da je iz pomoćnog objekta kuće ukradena motorna pila. U toku je rasvjetljavanje krivičnog djela „Krađa“.


Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su rasvijetlili krađu bicikla, koja je prijavljena 18. oktobra 2017. godine.

Naime, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja na kojoj lokaciji je sakriveno ukradeno biciklo. Na mjestu pronalaska bicikla izvršen je uviđaj, gdje su izuzeti svi tragovi i dokazi, na osnovu kojih je stečen osnov sumnje da je jedno maloljetno lice počinilo krivično djelo „Krađa“.

Koeficijent rasvjetljenosti imovinskih krivičnih djela koja su evidentirana na teritoriji Policijske uprave Trebinje, za devet mjeseci 2017. godine iznosi oko 77%. Ovako visok koeficijent rasvijetljenosti je rezultat zalaganja policijskih službenika, ali i povjerenja građana u policiju koje je svakim danom sve veće.

Policijski službenici jednako rade na rasvjetljavanju svih krivičnih djela, bez obzira kolika je šteta njihovim izvršenjem nastala. Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da ukoliko primijete neko sumnjivo lice u svojoj okolini obavijeste najbližu policijsku stanicu.

Čuvanjem komšijine imovine, čuvate i svoju!