Policijska uprava Trebinje je od januara do marta, uz pomoć građana, zabilježila porast u broju otkrivenih krivičnih djela, rečeno je Srni u ovoj upravi.



Portparol trebinjske Policijske uprave Jovana Cvijetić podsjetila je da je evidentirano 19 krivičnh djela, za koje je osumnjičeno 21 lice, napominjući da je takvih djela u istom periodu prošle godine bilo 12.
"Policijski službenici svojim radom nastoje da povrate povjerenje građana, što statistički podaci i dokazuju", rekla je Srni Cvijetićeva i dodala da se ova uprava prije par mjeseci podmladila i novim policajcima, te da rezultati pokazuju da je spoj isustva i mladosti uvijek dobra kombinacija.
Ona je naglasila da građani najčešće sa policijom dijele informacije kada je riječ o imovinskim krivičnim djela i krivičnim djelima protiv života i tijela - krađe, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, kao i tjelesne povrede.
"To su, uglavnom, ona krivična djela u kojima se pojedinačno uvijek mogu poistovjetiti sa oštećenim", kaže Cvijetićeva.

Iz Policijske uprave Trebinje pozvali su građane da reaguju i prijavljuju sumnjive radnje i nepoznata lica u njihovoj okolini.
"Pravovremeno obavještavanje policije omogućava policijskim službenicima da brzo i adekvatno reaguju, što može rezultirati sprečavanjem izvršenja krivičnog djela ili smanjenjem nastale štete", ističu u trebinjskoj Policijskoj upravi i poručuju građanima da ne budu žrtve krivičnog djela, te da pozovu besplatni broj 122.
SRNA