Pucnjava na univerzitetu u Pragu: Policija ubila napadača (VIDEO)
PRAG - U zgradi Fakulteta umjetnosti Karlovog univerziteta u Pragu došlo je do pucnjave. Prema navodima češke policije, ima mrtvih i ranjenih, a napadač je eliminisan, prenosi "novinky.cz".

Na snimcima sa lica mjesta se vidi kako ljudi istrčavaju iz zgrade Fakulteta umjetnosti Karlovog univerzita, okruženi policijom.

Portparolka Fakulteta umjetnosti je potvrdila da je došlo do pucnjave koja se tiče njihove ustanove, budući da ovaj fakultet dijeli prostorije i sa Filozofskim.

Novinska agencija "Aktu.cz" navodi da je napadač koristio dugačko oružje sa optikom. Na lice mjesta uputio se i ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan.

Kako navodi novinska agencija "ČTK", studenti su putem društvenih mreža dijelili informacije da ostanu zaključani u učionicama ili biblioteci i da se evakuišu ka ulici Celetne.

Spasilačka služba je saopštila da je aktivirala tzv. trauma plan i da je na lice mjesta izašao i veliki broj ekipa, kao i specijalno vozilo Hitne pomoći "Golem" koje se koristi samo u slučajevima velikog broja povređenih.

"Na licu mjesta vjerovatno ima još povređenih. Nemamo informacije o tačnom broju", dodali su spasioci, prenosi "EuroNews".