Vučić i Putin (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Moskva i Beograd naći će prihvatljivo rješenje za uslove novog ugovora za isporuku gasa, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Mislim da ćemo se dogovoriti, povjerićemo privrednim subjektima da odgovarajući rad dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rješenje, koje će biti prihvatljivo za naše srpske partnere - rekao je Putin na početku sastanka sa predsjednikom Srbije u rezidenciji Bočarov ručej u Sočiju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u čitavoj istoriji odnosa.

- Mislim da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem mogućem nivou u istoriji i da se razvijaju u svim oblastima. Kao što znate, mi smo strateški partneri i Srbija to smatra svojom privilegijom. Želeo bih da izrazim veliku zahvalnost za podršku našoj zemlji, teritorijalnoj cjelovitosti i suverenitetu Srbije - istakao je Vučić.

Putin sljedeće godine u Beogradu

Predsjednik Putin sljedeće godine će posjetiti Beograd, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon današnjeg sastanak u Sočiju.

- Poslije tri sata produktivnih i dobrih razgovora sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, zahvalio sam za gostoprimstvo i dobio potvrdu da će sljedeće godine posjetiti Beograd i Srbiju - napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Putin: Očekujemo da Brnabić u decembru posjeti Moskvu

Rusija očekuje da premijerka Srbije Ana Brnabić posjeti Moskvu u decembru, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin tokom susreta sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem u Sočiju.

- Razvijamo odnose između vlada dve zemlje. Očekujemo da će vaša premijerka doći u Moskvu u decembru - rekao je Putin Vučiću, prenosi Tas s.

On je dodao i da među-vladina komisija dvije zemlje radi regularno.

- Primam izvještaje o tome kako radi - rekao je Putin.

Putin zahvalan Vučiću zbog podrške ruskom jeziku u školama

Ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je danas Aleksandru Vučiću zbog podrške ruskom jeziku koji se uči u srpskim školama.

- Srpski studenti studiraju u Moskvi u različitim visokoškolskim ustanovama, obučavajući se za različite profesije. Zahvalni smo vam za podršku ruskom jeziku u srpskim školama. Situacija u toj sferi se razvija pozitivno - rekao je Putin Vučiću.

Nakon sastanka, dvojica predsjednika nastavila su razgovor na ručku, a Vučić je svojoj delegaciji poručio da je presrećan zbog dosadašeg toka razgovora.