Vladimira Putina, koji 17. januara dolazi u posjetu Srbiji, trebalo bi ispred Hrama Svetog Save u Beogradu da dočeka više od 70.000 ljudi.


Kako navode “Novosti“, a prenosi Tanjug, taj doček organizovaće nevladin sektor i patriotske organizacije, a podršku će im, kako se očekuje, dati i Srpska napredna stranka.




Planirano je, navode "Novosti", da se učesnici okupe na Trgu republike i krenu zajedno prema Hramu Svetog Save kako bi stigli u trenutku kada u svetinju bude dolazio i lider Ruske Federacije.


"Zamisao organizatora je da na ovaj način iskažu poštovanje prema prvom čovjeku Rusije koji je veoma zaslužan za učvršćivanje prijateljskih veza između dvije bratske države, ali i zahvalnost najvećoj slovenskoj zemlji za podršku u međunarodnoj areni kada je riječ o teritorijalnoj cjelovitosti Srbije", pišu "Novosti".


Detalji Putinovog boravka trebalo bi do tančina da budu razrađeni do subote, a očekuje se da u Beograd stigne i njegova prethodnica kako bi sa bezbjednjacima Srbije još jednom provjerila da li je sve pod konac pred značajnu posjetu, pišu "Novosti".

Izvor: Nezavisne novine