U organizaciji Vaterpolo plivačkog savez Crne Gore proteklog vikenda održan je Internacionalni plivački miting "Montenegro open 2017"


Učešće je uzelo 36 klubova, sa ukupno 309 takmičara od čega je 204 u muškoj i 105 u ženskoj konkurenciji. Klubovi učesnici su iz sledećih zemalja- dva kluba iz Albanije, jedan klub iz Austrije, četiri kluba iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, dva kluba iz Mađarske, dva kluba iz Italije, devet klubova iz Crne Gore, jedan klub iz Rumunije, jedan klub iz Slovenije i četrnaest klubova iz Srbije.
Plivački vaterpolo klub „ Leotar “ nastupio je sa sedam plivača, te ostvario značajne rezultate osvojivši ukupno jedanaest medalja, od čega su tri zlatne, tri srebrene i pet bronzanih.
Zlatne medalje osvojila je Helena Jovanović u disciplinama 50 i 100 metara delfin i 200 metara leđno.
Srebrene medalje osvojili su Helena Jovanović u disciplini 50 metara leđno, Filip Jokanović u disciplini 200 metara leđno i Nikola Telebak u disciplini 200 metara leđno.
Bronzane medalje osvojili su Veljko Jovanović u disciplini 400 metara slobodno, Vuk Varaga u disciplini 200 metara delfin, Filip Čolović u disciplini 200 metara prsno, Miloš Ćeranić u disciplini 100 metara delfin i Veljko Jovanović u disciplini 200 metara mješovito.

” Ovo je već treći vikend za redom da naši plivači učestvuju na takmičenjima i ostvaruju zapažene rezultate. U narednom periodu nam slijede pripreme u Jagodini gdje će se ujedno održati Međunarodni plivački miting „ Aqua 235 Cup “, a nakon toga nas očekuje Državno prvenstvo u Banjoj Luci “ – Ističe trener u PVK Leotar, Nikola Lješković.