vodovod banjaluka

Cijena vode za četvoročlanu porodicu u Banjaluci biće veća za dvije marke mjesečno što u ovim uslovima i okolnostima neće previše opteretiti kućni budžet, a poskupljenje je neminovno.

kazao je ovo direktor banjalučkog “Vodovoda” Predrag Duduković a sve će biti jasnije nakon vanredne sjednice Skupštine grada koja je zakazana za srijedu 22. marta, kada će odbornici raspravljati o poskupljenju vode ali i drugih komunalnih usluga.

– Evropski i svjetski standardi su da cijena vode ne bi trebala biti veća od pet odsto budžeta građana. Sa ovim poskupljenjem cijena vode će činiti 1,47 odsto budžeta kod nas. Samim tim to znači mnogo manje od prosjeka – tvrdi Duduković.

Prema njegovim riječima, više je razloga zbog kojih cijena vode na mjesečnom nivou mora biti veća, piše Glas Srpske.

– Lani nam je ukinuta naknada za mjerno mjesto, zbog čega gubimo milion maraka prihoda. Sa druge strane, imali smo povećanje troškova električne energije za 400 hiljada maraka prošle godine, a ove će to biti oko 500 hiljada maraka – kazao je Duduković naglasivši da je poskupljenje rezultat umanjenih prihoda i povećanih troškova, kao i da bez novog cjenovnika “Vodovod” ne bi mogao da funkcioniše.

Odbornici će u srijedu na vanrednoj sjednici Skupštine Grada, raspravljati o korekciji cijena komunalnih usluga.