Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Gacko radnici preduzeća „Vodovod“ prekinuli su štrajk koji je počeo jutros u 8 časova.


Prema riječima zamjenika načelnika Radojice Antunovića u narednih 15-ak dana radnicima će biti isplaćena novembarska plata u punom iznosu , dok će ostale plate biti isplaćivane u skladu sa iznosom sa kojim preduzeće bude raspolagalo.
Antunović se nada da će Vodovod u narednom periodu stati na zdrave noge ukoliko sve strane ispune dogovor.Opština će takođe osim granta, koji je već isplaćen, preduzeću obezbijediti radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u iznosu od 160 hiljada KM.


Današnjem sastanku prisustvovala je i Dragana Vrabičić predsjednica granskog sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti .Ona je istakla da je zadovoljna postignutim dogovorom sa rukovodstvom opštine koje je pokazalo veliko razumijevanje za probleme preduzeća i očekuje da će se Vodovod u narednom periodu konsolidovati.


Boško Bejat predsjednik štrajkačkog odbora je takođe zadovoljan ishodom današnjeg sastanka i kategoričan da štrajk nema nikakvu političku konotaciju.


Izvor: Radio Gacko