U Banjaluci je preminuo muškarac srednjih godina i to je treća osoba iz iste porodice koje su preminule od virusa korona. Naši sugrađani obolijevaju i zato je potrebno da budemo oprezni, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

gradska-uprava-bl.jpg

On je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije naglasio da je sinoć u Banjaluci preminuo muškarac srednjih godina, a prošle sedmice su mu preminuli roditelji.

– To kažem zato što se to ne dešava negdje daleko, već blizu nas. Imajte ovo na umu ako želite da idete na neko okupljanje i zaboravite na mjere i preoruke. Zato je potrebno da budemo oprezni – rekao je Radojičić.

On je naglasio da je proteklih dana na dnevnoj osnovi bilo manje građana koji su bili pozitivni na virus korona.

– To su optimistični podaci, ali tek nakon nekog vremena možemo biti opušteniji – rekao je on.

Radojičić je istakao da su predmet posebne pažnje domovi za stare i nezbrinute  javne i privatne.-Biće ponavljanje kontrole i u javnim i privatnim ustanovama, nalagane mjere iako se utvrdi da bilo šta ne odgovara standardima biće nalagane i radikalnije mjere- kazao je on.

Kazao je da će pojačati kontrolu trgovina gdje je zbog praznika pojačana frekvencija građanai da će svi oni koji se ne budu pridržavali biće zatvarani.

Rekao je da će gradski Štab nakon praznika razmatrati mjere koje će biti nakon 27. aprila.

Radojičić je podsjetio je da se grad uklopio u mjere koje su izdate na republičkom nivou i da će se kasnije razmatrati nove mjere koje bi mogle stupiti na snagu nakon 27. aprila.

Napomenuo je da sutra ne važi zabrana kretanja za osobe do 65 godina jer je danas omogućeno da stariji od 65 godina obave svoje obaveze.

– To važi samo sutra i nakon toga vraćamo se ustaljen režim da utorkom i petkom u jutarnjim terminima je dozvoljeno kretanje samo građanima starijim od 65 godina, kako bi obavil isvoje obaveze – naveo je Radojičić.