Ženski odbojkaški klub „Crvena zvijezda“ iz Obudovca pobjednik je Petog Vaskršnjeg turnira u odbojci koga je prethodna dva dana organizovao Ženski odbojkaški klub „Leotar“.


Tako bi glasila novinarska „suvoparna“ informacija. Ali detalji koji ovoj priči daju neophodnu toplinu i sportski značaj su brojni. U protekla dva dana viđena je itekako dobra odbojka. Prvog dana u prvi plan su izbile, kvalitetom, tri ekipe, domaćin, pobjednik, „Herceg novi“ i ekipa „Gradiške“.
To su bili i kandidati za pehare. Trebinjke su relativno lako dobile Novljanke dok je duel između odbojkašica iz Gradiške i Obudovca, donio dva uzbudljiva i do kraja neizvjesna seta. Bolje su bile odbojkašice „Crvene zvijezde“. A onda su mečevi za treće mjesto i pogotovo finale, donijeli svu ljepotu odbojke. U setovima se igralo „na loptu“, i pobjednik je bio do posljednje serve ili bloka nepoznat. „Gradiška“ je sa 2-1 dobila „Herceg Novi“ a u finalu prava sportka „drama“. Nakon što su odbojkašice „Crvene zvijezde“ relativno lako dobile prvi set i u drugom povele sa osam poena razlike, Trebinjke su napravile pravi preokret. Drugi set su dobile i u trećem umalo napravile preokret. Ipak, glavni favorit za osvajanje pionirskog šampionata RS, „Crvena zvijezda“ je bila uspješnija.
„Finale je donijelo odličnu odbojku i požrtvovanu igru obje ekipe. Trebinjke su bile odličan rival, a nama je ovaj turnir bio odlična uvertira za finale Pionirskog šampionata RS“, ističe Dušan Mišikić trener „Crvene zvijezde“.
„Zahvaljujem se domaćinima na odličnom turniru, sjanom prijemi i gostoprimstvu. Uvijek nam je lijepo doći u Trebinje, i evo, na našu veliku radost, drugi put osvajamo ovaj turnir“, dodaje.

„Očekivali smo odličan doček i lijepo druženje, ali vjerujte da nismo očekivali da ćemo naići na ovako jake ekipe. Nama uspjeh nije bio u prvom planu, ali su zaista ekipe iz RS, pogotovo pobjednice i Trebinjke, pokazale visok nivo igre“, kaže Milan Franović, trener ekipe „Gmnazijalca“ iz kotora koja je pretrpila dva poraza, a prvi tim Kotoranki odigrao je i četiri pripremna seta sa odgovarajućom ekipom „Leotara“.
Franović je izrazio želju da ovakvih mečeva bude još više i da, jednog dana, eventualno krenu mečevi na regionalnom nivou.
Odlična igra, jaki protivnici, lijepo druženje i sportski duh koji se mogao osjetiti protekla dva dana u Trebinju bili su najveće vrijednosti ovog turnira koji je postao tradicionalan. „Već počinjemo pripreme za novi, šesti po redu“, kažu organizatori kojima su, pored drugog mjesta, riječi „vidimo se dogodine“ koje su uputile gostujuće ekipe, možda i najbolja nagrada.
R.Mijanović