Radunović pozvao političare i medije da ne obmanjuju narod

Šef poslaničkog kluba DF u crnogorskom parlamentu Slaven Radunović pozvao je danas medije i političare da ne obmanjujte građane, jer, kako ističe, ne postoje dvije strane za potencijalno izazivanje haosa na Cetinju u nedjelju.

"Kao što svi znamo, otkazan je narodni skup povodom ustoličenja mitropolita Joanikija i ono će se obaviti unutar Cetinjskog manastira, bez prisustva zvanica. Biće ga samo ako glavni gubitnik izbora prošlog avgusta, Milo Ðukanović, ocijeni da mu je to profitabilno, pa njegov izvršilac Veljović komanduje komitama i romitama napad na Manastir i tako izazove sukob s policijom", naveo je Radunović na svom fejsbuk profilu.

Prema njegovim riječima, to znači da će, kako ističe, samo “jedna strana” imati potencijal za izazivanje sukoba, jer ga se “druga strana”, u interesu mira i bezbjednosti građana - unaprijed odrekla.

Kao građanin i političar, kaže, očekuje brzu i efikasnu akciju protiv svih potencijalnih izgrednika, a posebno inspiratora.

"A, kao funkcioner Demokratskog fronta, očekujem da se oni koji rukovode vladom i Policijom sjete kakav su tretman od Države imali učesnici protesta koji su utabali put rušenju diktatorskog režima. Sada, neka bude samo sve po zakonu", naveo je Radunović.