RAK - Foto: RTRS
Regulatorna agencija za komunikacije BiH saopštila je da će zabrana medijskog praćenja bilo kakvih izbornih aktivnosti za područje grada Mostara stupiti na snagu sutra u 7.00 časova.

RAK podsjeća sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija koji svojim signalom pokrivaju područje Mostara na obavezu poštovanja izborne tišine neposredno pred izbore koji će biti održani u nedjelju, 20. decembra.

Zabrana medijskog praćenja izbornih aktivnosti trajaće do zatvaranja biračkih mjesta u gradu Mostaru do nedjelje, 20. decembra, do 19.00 časova, navedeno je u saopštenju.

Iz RAK-a podsjećaju da prema Izbornom zakonu BiH u toku 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta na teritoriji BiH neće biti nikakvog medijskog izvještavanja o bilo kakvoj aktivnosti koja se odnosi na političku i izbornu kampanju, te da period izborne tišine traje do zatvaranja biračkih mjesta.

U istom zakonu se navodi da u periodu od 48 časova prije otvaranja biračkih mjesta, pa do zatvaranja biračkih mjesta neće biti objavljivani rezultati istraživanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima.

- Zabrana objavljivanja rezultata ispitivanja javnog mnjenja u vezi sa glasanjem i izborima stupa na snagu danas u 7.00 časova i traje do zatvaranja posljednjeg biračkog mjesta u gradu Mostaru u nedjelju, 20. decembra - dodaju iz Agencije.