gradska-uprava.jpg (370 KB)

Grad Trebinje objavio je danas rang listu 90 redovnih studenata (druge i narednih godina osnovnih studija, koji su po prvi put upisani) koji su ostvarili pravo na stipendiju u 2023/24. godini.

Studenti koji su rangirani od rednog broja jedan do broja deset dobijaće mjesečnu stipendiju u iznosu od 250 KM, oni koji su rangirani od broja 11. do broja 30. dobijaće mjesečnu stipendiju od 200 KM, dok će preostali studenti dobijati mjesečnu stipendiju od 150 KM.

Studenti će stipendije dobijati tokom deset mjeseci, a na godišnjem nivou iz gradskog budžeta biće izdvojeno 155.000 KM.

Studenti mogu da ulože žalbu drugostepenoj komisiji u roku od 15 dana.

STIPENDIJE ZA JOŠ 58 STUDENATA

Grad Trebinje je ove godine po prvi put dodijelio i 10 stipendija za uspješne studente koji će mjesečno primati po 250 KM, kao i tri stipendije brucošima-đacima generacije u srednjim školama, koji će mjesečno dobijati po 200 KM, takođe, svi po deset mjeseci.

Grad je po prvi put obezbijedio i stipendije za najbolje rangirane studente na prijemnim ispitima na javnim visokoškolskim ustanovama koje djeluju u Trebinju. Odlukom je predviđeno 45 stipendija za brucoše. Oni će imati mjesečnu stipendiju od 150 KM, takođe deset mjeseci.