IMG_1536_resized_20230617_110957852.JPG (442 KB)

Tri lica koja su teže povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Trebinja zadobila su prelome butne kosti, kuka, odnosno grudnog pršljena, njihovo zdravstveno stanje se prati i nisu životno ugrožena, rekao je načelnik Odjeljenja za hirurgiju trebinjske bolnice Vlado Rašević.

Rašević je rekao da se pacijent koji je zadobio prelom butne kosti nalazi na intenzivnoj njezi, a ostala dva su prelomima kuka i grudnog pršljena na Odjeljenju za hirurgiju.

On je dodao da su ostali pacijenti lakše povrijeđeni i da se nada da će sutra napustiti Bolnicu.

Lambeta: Jedan pacijent biće transportovan u UKC kada dozvole vremenski uslovi

Jedan od pacijenata koji je teže povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Trebinja biće transportovan helikopterom iz trebinjske bolnice u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjaluci ako to dozvole vremenski uslovi, rekao je Srni direktor Opšte bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta.

Lambeta je rekao da su ljekari u trebinjskoj bolnici stabilizovali pacijenta i obezbijedili uslove za njegov transport, ali da vremenski uslovi u Banjaluci ne dozvoljavaju helikopterski transport.

On je naveo da će jedan pacijent sigurno biti transportovan, a za drugog će ljekari odraditi procjenu.

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 6.30 časova u mjestu Dražin Do kod Trebinja, kada je autobus, koji je prevozio radnike Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" iz Banjaluke, udario u brdo, a potom u kameni zid.

U saobraćajnoj nesreći poginuli su vozač autobusa i jedan putnik, a u trebinjsku bolnicu primljeno je 13 povrijeđenih osoba.