Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima koje se finansiraju iz ovogodišnjeg budžeta Republike Srpske.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija)Foto: RTRS

Stipendije za perspektivne sportiste i sportiste sa invaliditetom na godišnjem nivou iznose 2.000 KM, a za potencijalne olimpijske kandidate 3.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Pravo učešća na konkursu imaju sportisti državljanin Republike Srpske, rođeni 2003, 2004, 2005. ili 2006. godine.

Među uslovima koji budući stipendisti treba da ispunjavaju je i taj da su član sportske organizacije, odnosno kluba koji je udružen u granski sportski savez Republike Srpske.

Neophodno je i da se kandidat aktivno bavi sportskim aktivnostima u 2021. godini, te da je u prethodne dvije godine ostvario značajne rezultate na zvaničnim međunarodnim takmičenjima, balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH.

Konkursom je propisan i uslov da sportista aktivno ispunjava obaveze prema klubu, reprezentaciji Republike Srpske i drugim reprezentativnim selekcijama po izboru matičnog sportskog saveza Republike Srpske, te da redovno pohađa školu ili fakultet i da se zalaže na svom stručnom obrazovanju.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a sve informacije i prijavni obrazac nalaze se na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta.