U Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, danas je, na Veliki četvrtak, služena sveta liturgija, a Veliko bdenije sa čitanjem 12 jevanđelja počinje u 19 časova.


Na najtužniji dan hrišćanstva, Veliki petak, sutra se od osam časova služe carski časovi, večernje bogosluženje sa iznošenjem Plaštanice je u 15 časova, a od 19 časova su Statije sa ophodom oko hrama.
Sveta liturgija na Veliku subotu u ovom hramu počinje u devet časova, a vaskršnja liturgija se služi od šest časova.
Na najveći hrišćanski praznik Vaskrs sveta liturgija u manastirima Tvrdoš, Svetih apostola Petra i Pavla, te Svetog Đorđa na Zupcima počinje u pet časova.
Vaskršnja liturgija u manastirima Zavala i Dobrićevo služi se od šest časova, u manastiru Duži počinje sat kasnije, a u manastiru Hercegovačka Gračanica počinje u devet časova.
Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije služiće 7. aprila, na Blagovijesti, svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Žitomislić, dok će vaskršnju liturgiju služiti u četiri časa u hramu Rođenja Presvete Bogorodice /Stara crkva/ u Mostaru.
Vladika Grigorije na Vaskršnji ponedjeljak služiće liturgiju u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima, u devet časova, a na Vaskršnji utorak – u Manastiru Tvrdoš u osam časova.
Radio Trebinje