Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
 

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 18. februara 2023. godine identifikovali su i izvršili kriminalističku obradu licu D.M. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo razbojiništvo, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Navedeno lice se sumnjiči da je krivično djelo izvršilo dana 18. februara 2023. godine na način da je maskirano u predjelu lica uz prijetnju upotrebe opasnog sredstva od radnika sportske kladionice u Banjaluci otuđilo iz kase kladionice novac, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu, navodi se u saopštenju.

Preduzimanjem operativnih mjera i radi, istog dana lice D.M. je lišeno slobode i pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, a koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupu.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnpg javnog tužilaštva Banjaluka, a lice D.M. je jutros uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.