Ratni veterani Nevesinja nastaviće da se bore za popravljanje društvene pozicije demobilisanih boraca, a planiraju i da realizuju nekoliko projekata na lokalnom nivou. Zalagaće se i za donošenje novih zakonskih rješenja koja bi povratila dostojanstvo istinskih učesnika otadžbinskog rata. Ovo je poručeno sa redovne godišnje Skupštine Udruženja ratnih veterana Nevesinja koja je sinoć održana u Kino sali Doma kulture.


Predsjednik Udruženja Branislav Zečević podsjetio je da su ratni veterani u prošloj godini učestvovali u obilježavanjima značajnih datuma iz proteklog rata, bavili se humanitarnim radom i inicirali više projekata od značaja za lokalnu zajednicu. Zečević je informisao članove Skupštine da je Udruženje veterana RS sakupilo 3.000 potpisa i u proceduru uputilo amandman kojim bi borci bili proglašeni ustavnom kategorijom.
− Narodnoj skupštini RS dostavljeni su prijedlozi za Nacrt Zakona o pravima boraca koji predviđaju izradu novog registra boraca iz proteklog rata, formiranje fonda za nezaposlene borce, uvođenje mjesečnog boračkog dodatka i nacionalne penzije, besplatnu zdravstvenu zaštitu, sahrane uz državna obilježja – istakao je Zečević.
Predsjednik Skupštine ratnih veterana Draženko Pudar ocijenio je da je 2017. godina ključna za popravljanje statusa demobilisanih boraca Naglasio je da su istinski borci gurnuti na marigine društvenih zbivanja, obespravljeni i zaboravljeni.Smatra da bi proglašenje boraca ustavnom kategorijom doprinijelo da konačno dobiju status kakav i zaslužuju.
Ratni veterani Nevesinja su poručili da će bez obzira na skromna finansijska sredstva nastaviti aktivnosti za popravljanje društvene pozicije demobilisanih boraca.
Radio Nevesinje