Dok se u Srpskoj i Srbiji prisjećaju progona 250.000 Srba i oko 2.000 žrtava, Hrvatska, zločinačku akciju "Oluja" u Kninu, slavi kao Dan pobjede i kako kažu, domovinske zahvalnosti i Dan branitelja. U svojim govorima hrvatski zvaničnici "Oluju" su nazvali legitimnom vojnom akcijom, čiji je cilj, kako navode, bio oslobađanje od velikosrpskog agresora. Na splitskoj Rivi sinoć je održan koncert kontroverznog pjevača Marka Perkovića Tompsona. Ni ovaj put nisu izostali ustaška ikonografija i pozdravi.oluja-knin.jpg

Vraćanje u '90-te. Ratnohuškaške poruke i danas dolaze iz Hrvatske. Prijetnje i veličanje ustaštva čuju se 24 godine od progona i ubistva Srba, u zemlji koja je članica Evropske unije. Hrvatski zvaničnici spremni su, kažu, na nove "Oluje".

“Zato svima onima koji danas imaju pretenzije na našu zemlju i onima koji planiraju da naprave nešto protiv Hrvatske poručujem  kako je Hrvatska vojska danas baš 1995. Godine spremna na nove Oluje.Nikome ne prijetimo, tuđe ne želimo, ali smo spremni krvlju braniti našu domovinu" rekao je Damir Krstičević ministar odbrane Hrvatske

Hrvatskog ministra odbrane u izjavama pratila je i hrvatska predsjednica, koja je izrazila žaljenje što tokom rata '90-ih i sama nije uzela oružje u ruke. Današnju posjetu Kninu iskoristila je da najavi svoju kandidaturu za predsjednicu Hrvatske.

“Svima čestitam Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede,Dan branitelja i 24 godine od operacije Oluja. Ovdje sam danas kao predsjednica i sljedećih pet godina viđaćemo se kao predsjednica” poručila je Kolinda Grabar Kitarović predsjednica Hrvatske.

Za hrvatskog premijera "Oluja" je presudan poduhvat, kojim je obezbjeđeno postojanje hrvatske države. Progonom Srba, za njega je završeno istorijsko stvaranje nezavisne i suverene hrvatske države.

“Jer Oluja je bila legitiman odgovor okupatoru i ključna bitka kojom je zadan koban udarac velikosrpskom posezanju za Hrvatskom zemljom”  rekao je Andrej  Plenković predsjednik Vlade Hrvatske.

 Kao najzaslužnijeg za, kako kaže, uspješnu akciju, vidi prvog hrvatskog predsjednika Franja Tuđmana. Upravo je Tuđman 31. jula 1995. godine, na Brionima isplanirao etničko čišćenje Srba iz Hrvatske. Brionski transkripti  pokazali su stvarnu namjeru, jer su na tom sastanku dogovarani poslednji detalji.

“Da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu, odnosno ono što nećemo odmah zahvatiti da mora kapitulirati u nekoliko dana ” rekao je Tuđman tada.

 U Splitu je sinoć povodom, kako ga nazivaju, Dana pobjede, koncert održao kontroverzni pjevač Marko Perković Tompson. Desetine hiljada okupljenih, ponovo je uzvikivalo ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Iz hrvatskog državnog vrha nije stigla nijedna osuda veličanja ustaštva u Splitu.