josilo-sakic-foto-ras-srbija-768x512.jpg

Razbijen je lažni alibi da je Siniša Šakić u vrijeme ubistva Slaviše Ćuluma bio u Hrvatskoj i prikupljeni su neoborivi dokazi da je on direktni izvršilac ubistva. Potvrđeno je ovo u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, navodeći inicijale uhapšenog.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, prikupili neoborive materijalne dokaze da je osumnjičeni S.Š. direktan izvršilac pomenutog krivičnog djela, te mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme ubistva boravio Hrvatskoj – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović

Ona je dodala da su u toku su pretresi na više lokacija na području Banjaluke, a Kinez je sproveden u prostorije Uprave na dalju kriminalističku obradu.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva nastavlja dalje rad po ovom predmetu.